Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Πως αποστειρώνουμε τα βάζα...... Τα δικά μου μυστικά....

Για να διατηρήσουμε μαρμελάδα κόκκινη σάλτσα  ή  γλυκό του κουταλιού για πολύ καιρό, θα χρειαστεί να αποστειρώσουμε πρώτα τα βάζα. Τα πλένουμε (μαζί και τα καπάκια τους) και τα ξεπλένουμε με ζεστό νερό. Τα τοποθετούμε ανάποδα πάνω σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε στρώσει με μια καθαρή και σιδερωμένη πετσέτα κουζίνας. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο, στους 100°C για 15 λεπτά. 
Μόλις τα βγάλουμε, τα γεμίζουμε με το υλικό μας και τα γεμίζουμε μέχρι επάνω. Κλείνουμε ερμητικά με το καπάκι και τοποθετούμε το βάζο ανάποδα μέχρι να κρυώσει καλά. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται κονσερβοποίηση και μπορούμε να φυλάξουμε το βάζο στο ντουλάπι μας για πολλούς μήνες. Όταν το ανοίξουμε, το βάζουμε στο ψυγείο.
Της Χωραϊτου Λένας 
Για Μαρμελάδα Μπανάνα Δείτε ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες